PLAATSING TIPS


Nat aanbrengen van kleeffolie

o.a. zandstraaleffect- en vinylkleeffolie - brede strips

Door nat te kleven voorkomt men de vorming van luchtbellen en is het gemakkelijker om de vinyl op de juiste plaats te positioneren.

Zorg voor een lauwe zeepoplossing (1 dopje detergent per 10 ltr water). Breng de zeepoplossing aan op de ondergrond met een verstuiver (bv. plantenspoeier). Gebruik geen spons of doek want daarmee kunt u stof en vuil achterlaten. Leg de zandstraaleffect- of vinylkleeffolie met de niet gelijmde kant op de natte ondergrond.

Verwijder de drager, het gesliconiseerd rugpapier, van de kleefzijde van de folie. De folie zal zich vastzuigen op de ondergrond. Als de drager volledig verwijderd is, maak de lijmkant van de folie nat met dezelfde zeepoplossing. Draai de volledige folie om, zodat de lijmzijde tegen de ondergrond komt. Met een vensterrakel of spatel de folie vanuit het midden naar de zijkanten zacht, nadien goed aandrukken. De lucht en het water worden zo van onder de folie weg-getrokken. Extra aandacht besteden aan de zijkanten, zorg dat deze goed worden aangedrukt. Met een cuttermesje de overtollige folie tegen de rand wegsnijden. Het water laten verdampen, de kleefkracht neemt in enkele uren geleidelijk toe. De definitieve hechting is bereikt na 24 tot 48 uur.

BELANGRIJK IS DE TEMPERATUUR VAN DE ONDERGROND:
Tracht steeds de minimum opbrengtemperatuur te respecteren.
Indien:
10° C of minder
Bij te lage temperaturen wordt de hechtingskracht sterk negatief beïnvloed.
Bij NAT aanbrengen duurt de verdamping van de zeepoplossing veel langer en wordt de aanbrenging sterk bemoeilijkt.

35° C of meer
Bij NAT aanbrengen verdampt de zeepoplossing zéér snel zodat de folie op sommige plaatsen te snel begint vast te kleven waardoor herpositionering quasi onmogelijk wordt.