Warmtewerende- & Zonwerende glasfolies


Informatie

Warmtewerende glasfolies

Bijna 30 jaar ervaring hebben er voor gezorgd dat Van Bortel & co zich gespecialiseerd heeft in alle soorten van glasfolies en raamfolies. Een betere bescherming tegen de zon, meer privacy en een lager energieverbruik is waar het om gaat, zowel bij u thuis als op kantoor. Onze professionele zonwerende folies zorgen hiervoor. Van een koeler, comfortabeler interieur tot vermindering van fel zonlicht en behoud van de kleuren in uw interieur, onze folies brengen onmiddellijk vele voordelen met zich mee waar u ook op de lange termijn van profiteert.

In tegenstelling tot wat we denken, laten ramen enorm veel warmte door. Gewoon of dubbel glas laat warmte voor het grootste gedeelte binnen. Het is vooral deze warmte die onze gebouwen zo heet en oncomfortabel maken. De stralingswarmte van de zon is 15 maal groter wanneer deze door de beglazing binnenkomt.

Net als bij elk ander product dat u als aanschaft, is het ook bij glasfolies en raamfolie belangrijk om u eerst goed te informeren voordat u een bepaald product uitkiest. We hopen dat onze website www.warmtewerendefolie.be u hierbij mag helpen. Uiteraard kan u ons steeds contacteren voor gespecialiseerd advies!

Zonwerende film geeft uw beglazing een ander karakter, het glas wordt reflecterend. Ramen met een warmtewerende film reflecteren tot maximaal 80% van de stralingswarmte van de zon terug. Uw uitzicht naar buiten wordt niet belemmerd. De levensduur van warmtewerende folie is berekend op gemiddeld 25 jaar, en wordt geleverd en/of geplaatst met 10 jaar garantie. Al meer dan 30 jaar geniet Johnson Window Films een uitstekende reputatie in de raamfoliebranche.
U kan steeds kiezen tussen verschillende soorten folie en verschillende kleurtinten. Graag komen we bij u langs om aan de hand van uw wensen de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Zandstraal film is de meest verkochte zelfklevende vinylfilm. Zandstraal kleeffolie is een matte, melkachtige, kleeffolie om op glas te kleven. De lichtinval wordt niet beperkt en toch garandeert deze film je recht op privacy. Deze film kan op het oppervlak in zijn geheel worden aangebracht of indien gewenst in motiefvorm.

Deze folie wordt gekleefd op ramen, glazendeuren, glazenwanden in bedrijfsgebouwen of banken, in praktijken van dokters en advocaten, op gevelnaamborden, op de buitenkant van douchecabines, etalages, enz. Uit deze folie kunnen letters, logo’s, tekeningen, figuren, strips, enz. worden uitgesneden. Digital print op deze folie is eveneens mogelijk om speciale effecten te bekomen, de kleuren worden grijzer van tint.

Naast warmtewerende film is er ook inbraakvertragende film. Deze folie vormt een permanent onzichtbaar schild waardoor "inslaan-grijpen-en-wegwezen" niet meer mogelijk wordt. De folie houdt het glas samen waardoor de toegang versperd blijft. Deze folie is eveneens UV-werend tot 98% en is daarom perfect voor.

Decoratieve kleurfolies worden veelal gebruikt om één bepaalde raampartij of deur in een ‘bedrijfskleur’ te steken. Deze glanzende transparante gekleurde PVC films zijn zodanig geproduceerd dat we zelfs probleemloos uw logo en teksten hieruit kunnen snijden.

Zeven redenen waarom zonwerende raamfolie te installeren bij u thuis of op kantoor

Wat is 'Matteren van glas met zandstraalkleeffolie' ?

Zandstraal kleeffolie is een matte, melkachtige, kleeffolie om op glas te kleven.

Waarvoor wordt deze folie gebruikt ?

Deze kleeffolie wordt gebruikt om de inkijk te beletten, om een imitatie van echt gezandstraald glas na te bootsen of voor reclametoepassingen. Het plaatsen van deze folie belemmert de lichtinval niet. Zandstraalfolie kan verwijderd of vervangen worden, wat niet kan als het glas gezandstraald werd.

Waar toegepast ?

Deze folie wordt gekleefd op ramen, glazendeuren, glazenwanden in bedrijfsgebouwen of banken, in praktijken van dokters en advocaten, op gevelnaamborden, op de buitenkant van douchecabines, etalages, enz. Uit deze folie kunnen letters, logo’s, tekeningen, figuren, strips, enz. worden uitgesneden. Digital print op deze folie is eveneens mogelijk om speciale effecten te bekomen, de kleuren worden grijzer van tint.

Wat is de garantie ?

Normale garantie is 5 jaar, er zijn praktijkvoorbeelden van langer dan 10 jaar !

Hoe onderhouden ?

Zandstraal-kleeffolie wordt op dezelfde wijze onderhouden als kuisen of reinigen van vensterglas. De gereinigde folie laat geen vegen na en het vuil kan niet in of op de folie blijven zitten omdat deze volledig glad is. Het gebruik van bijtende producten moet vermeden worden.

Hoe aanbrengen / Plaatsen ?

Verder op onze website vindt u de ‘plaatsingsvoorschriften’. Zie onder ‘Nat kleven van kleeffolie’.

Waarom en wanneer zonwerende raamfolie gebruiken ?

Deze polyester folies zijn warmte-, UV- en inbraakwerend en worden aan de binnenzijde van het glas aangebracht.

Raamfolie wordt in 90% van de gevallen gebruikt om problemen met glas op te lossen :

  • om de inkijk te weren of te verminderen
  • om de warmte in de zomer buiten te houden en in de winter binnen
  • om het verkleuren van de goederen te verminderen
  • voor beveiliging - inbraak vertragend
  • voor het verminderen of wegnemen van de spiegeling, bv. In computerlokalen

Bij gebruik van zonwerende raamfolie creëert men een aangename werk- of woonomgeving. Bovendien bezorgt deze folie voor een besparing op uw kosten voor verwarming, tijdens de wintermaanden blijft de warmte binnen.